MikkoRaatikainen1

Al-taee ja onko kyseessä muutakin kuin tyhmät nettihöpinät?

Mietiskelen ymmärretäänkö tässä Al-taeen asiassa isompaa kokonaisuutta ollenkaan vai keskitytäänkö pelkästään joihinkin turhanpäiväisiin facebook päivityksissä käytettyihin sanamuotoihin?

Nythän on tuotu julki epäilys,  jossa esitetään Al-taeen olevan hyvin lähellä Iranin shiahallintoa, jonka lähes tärkein ulkopoliittinen tavoite on päästä eroon Israelista, joka taas ratkaisisi heidän mielestä kaikki muut ongelmat, joten kyseessä ei ole mikään pikkujuttu.

Al-Taeen väitetään olevan yksi osa tätä koneistoa ja pyrkivän omalta osaltaan vaikuttamaan kaikin käytettävissään olevin keinoin eurooppalaiseen mielipideilmastoon tässä asiassa.

Jos mietitään mitä tällainen kaveri voisi saada aikaan suomen eduskunnassa ja vielä hallituspuolueessa?
Tiedetään Iranilla ja Venäjällä olevan hyvinkin lämpimät välit.
Kuinka paljon Venäjä olisi valmis maksamaan tällaisen kaverin tiedoista eduskunnan sisällä tapahtuvista päätöksistä?
Kuinka paljon Venäjä olisi valmis maksamaan saadakseen tällaisen kaverin pyrkimyksistä vaikuttamaan hallituspuolueen päätöksiin?
Voisiko hinta olla vaikka "riittävä määrä ilmatorjurjuntaa Iranilaisille"?... voisi.
Olisiko Iran valmis käymään kauppaa tällä hinnalla?... olisi.

Väitetään Al-taeen olevan kiivas antisemitisti.

Nyt kannattaa muistaa että antisemitismi on eri asia Iranissa kuin suomalaisten perusjunttien keskuudessa.
Iranissa antisemitismi tarkoittaa hyvin pitkälle sitä, että kuollut juutalainen on paras juutalainen.... sillä ei ole väliä kuinka se tapetaan, kunhan tapetaan.
Meillä antisemitismi tarkoitaa sitä että juutalaisilla on iso nenä.
Meidän antisemitistit tuskin tietävät mikä on ero juutalaisen ja muslimin välillä... paitsi musliminaisilla on se naamasuojus, jonka nimeä ei juuri nyt muisteta.
 

Meillä käydään nyt julkista keskustelua oliko nämä Facebook kirjoittelut tyhmyyttä, jonka voi kuitata anteeksipyynnöllä ja jatkaa eteenpäin.
Tosin uskon ja TOIVON, että ainakin SUPO:ssa  otetaan vakavasti tämä asia ja tutkitaan huolellisesti jättämättä yhtäkään kiveä kääntämättä.

Se että Al-taee on rauhanneuvottelijana CMI:ssä on täysin merkityksetön asia osoittamaan hänen hyvyyttään.
Ainoa minkä se mahdollisesti voi osoittaa, on että hänellä voi olla hyvät sosiaaliset kyvyt neuvotella jostain asioista.
Koko sotku voi olla yhtä hyvin rakennettu kulissi uskottavuuden saamiseksi.
En väitä että on, vaan sanon että voi olla,  jos kaikki muu väitetty onkin totta.

Jos nyt jossain voi ajatella ihmisen muuttavan mielipidettä vanhetessaan, niin en usko että se ensimmäinen eheytyjä on kuitenkaan Iranilainen antisemitisti.... se voi toki olla, mutta ihan en uskoisi että pelkkä "anteeksi" riittää osoittamaan tuota.
Täällä ei edes ymmärretä mitä todellinen fanaattisuus tietyissä asioissa tietyissä maissa tarkoittaa.


Suurta tyhmyyttä olisi painaa asia villaisella pelkästään sillä, että Al-taee sanoo "anteeksi" Ilta-Sanomissa ja SDP:n puoluetoimistolla.
Koska selvää on että hän tämän tulee tekemään ja SDP:lläkin on varmasti kiusaus oman julkikuvansa vuoksi saada haudattua tämä mahdollisimman syvvälle ja nopeasti.

Nyt tosin täytyy kaikesta huolimatta muistaa että kaikki syytökset ovat yhden blogistin näppäimistöstä ja hänen jonkinlaiselta lähipiiriltä.
Mikään ei vielä todista etteikö nämä syytökset voi olla täysin tuulesta temmattuja salaliittoja, vaan kyse onkin oikeasti tyhmistä päivityksistä.
Pointti on, että tämän tason syytökset tulee tutkija erittäin huolella ja toimia sen mukaan.


Itse olen hyvin varauksellinen suuntaan tai toiseen, koska omat motiivinsa tässä jutussa voi olla niin "syytetyllä" kuin "syyttäjällä"

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joissain puolueessa voi olla antisemitismiä aikanaan kannattanut jäsen, tai sitten ei.

Joissain puolueessa voi olla tuomittuja rasisteja

Joissain puolueessa jopa tuomittu rasisti voi päästä puheenjohtajaksi ja pyrkiä pääministeriksi.

Elämä on.

Facebook ja sinne kirjoittaminen on tuonut monelle erään puolueen jäsenelle jopa tuomion.

Tyhmiä tuonne on kirjoittanut moni.

Jos ja jos.

Persut 5 - demarit 1

Persut voitti.

Ei ole mitään laitonta tapahtunut, ainoastaan tyhmää kirjoitusta, joten jatkakaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Asiaahan voisi tiedustella asianosaisilta, eli israelilaisilta itseltään. Eli kokevatko he suuremmaksi uhaksi Iranin ydinaseohjelman vai mahdollisesti persujen ydinaseohjelman. Heillä kuitenkin lienee parhaat edellytykset arvioida, minkälaisia uhkia heihin valtiona ja henkilöinä kohdistuu.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kuten yritin sanoa:

Tässä kyseisessä keississä voi olla ... huom. voi olla.... kyse helvetin paljon enemmästä kuin tyhmistä facebook kirjoitteluista.
Ne tyhmät kirjoittelut vaan sattuivat paljastamaan nuo "muut" seikat.

Sinällään tuo antisemitismi on vain yksi sivujuonne kokonaisuudessa, joka mahdollistaa ajttelumallin joka johtaa kaikkeen muuhun.... olettaen että syytöksissä on perää.

Tähän voi liittyä paljon muutakin kuin se, että kummassa puolueessa on enemmän idiootteja.
Siitä voin olla helpostikin samaa mieltä, että jos käytetään pelkästään tuota mittaria, niin kyllä ne persut sen kisan voittavat.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei pidä olla naiivi näiden asioiden kanssa. Suojelupoliisi tuskin on, tarkastaa tämän henkilön taustat. Ehkä mitään ei ole, mutta se riski on, että voi olla käytetty hyväksi kiriisinhallintajärjestön ja yhden puolueen hyväuskoisuutta. Siihen soluttautuminen perustuu. Ylen Areenassa on mielenkiintoinen dokumenttisarja Suomessa tapahtuneesta vakoilusta.

Tietenkään ei voida väittää, että tässä olisi siitä kyse, mutta mies ja tapaus on viranomaisten syytä tutkia huolella. Kansanedustajana saa kaikenlaista nähtäväksi ja verkostoitumismahdollisuudet laajenevat entisestään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jaakko Laakso oli aikoinaan puolustusvaliokunnan jäsen. Melkoinen saavutus KGB-everstille!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #5

Vasemmistoliiton Jaakko Laakso toimi eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajana 20 vuoden ajan vuosina 1991-2011.

Olli Utriainen

Harvoin näkee noin aukotonta ja nerokasta päättelyketjua.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Näitä keissejä vanhoista kirjoituksista on nyt monenlaisia. Al-Taee nyt sentään irtisanoutuu sanomisistaan. On tietenkin vaikea sanoa, kuinka vilpitöntä se on.

On toki selvää, että kaikilla on kaikenlaisia vihamielisyyksiä, joista ehkä purkaudutaan pienessä sievässä saunan lauteilla, mutta ei yleensä julkisesti kuitenkaan tuoda esille. Facebook-ryhmissä ehkä helposti tulee illuusio vastaavasta yksityisyydestä, jonne sitten kirjoitellaan iltamyöhään kaikenlaista intiimiä.

Al-Taeen väitetyt puheet ovat oikeastaan aika samaa tasoa, mitä välillä olen nähnyt joillain IRC-kanavilla, joilla niilläkin ihmiset kirjoittavat omalla nimellään. Tavallisemmin ne vastaavat puheet ovat aika rasistisia.

Arkipersoonamme tavallisesti ovat asiallisempia, usein aidostikin pyrkien ajamaan asioita sivistyneen keskustelun kautta. Sikäli varsinkin työ, jossa sivistynyt keskustelu on keskeinen osa työtä, epäilemättä voi aidosti kannustaa siihen.

Silti tuollaiset purkaukset voivat antaa aiheen kysyä, olisiko joku toinen luonteeltaan kykenevämpi sivistyneeseen kanssakäymiseen kuin tämä kuumakalle?

Halla-Ahon kohdalla erilaista on se, että hän ei ole esittänyt erityistä katumusta aiemmista kirjoituksistaan, lähinnä niiden ilmaisutavasta.

Jokunen vuosi sitten Perussuomalaiset erottivat kiinalaisen jäsenensä tämän kuolemantuomiopuheista Falun Gongin jäsenille. Tämän mukaan perussuomalaisten piirissä oli jatkuvasti jotain vastaavia puheita, mistä ei kuitenkaan seurannut mitään.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

HS kirjoittaa seuraavasti päivän (pitkäperjantai) lehdessä: "NÄIDEN avoimissa ryhmissä olevien al-Taeen kirjoitusten lisäksi STT on syksyn ja talven aikana pyrkinyt selvittämään saamiaan ja myöhemmin verkossa levinneiden jyrkkää kieltä vähemmistöistä sisältävien kuvakaappausten todenmukaisuutta, mutta ei ole pystynyt niitä todentamaan. Kuvakaappaukset on väitetysti otettu vuonna 2015.

Myös HS:lle on toimitettu kuvakaappauksia al-Taeen väitetysti vuosina 2011–2012 julkaisemista Facebook-kirjoituksista. HS ei ole uutisoinut kirjoituksista, koska ei ole pystynyt varmistamaan niiden aitoutta. HS ei tavoittanut al-Taeeta torstaina."

--------
Siis asian päällä ovat olleet muutkin kuin Anter Yasa, mutta ilmeisesti heillä on korkeampi faktojen tarkastamiskynnys kuin yksityisellä blogaajalla. Tosin al-Taeen reaktioista päätellen Anterin esittämät tiedot eivät ole vääriä. Jos ovat, sorry vaan Anter jos tunnet sen "nahoissasi".

Tässä kyllä vaikuttaisi olevan samoja piirteitä kuin "Lelu-Rami-casessa". Odotan kunhan pengotaan miehen historia tarkemmin. Ehkä selviää, ettei pölyiseltä pakolaisleiriltä Suomeen pelastumisen faktat natsaa. Eikös al-Taeen ole varakkaan diplomaatin poika ja opiskellut Puolassa.

Hyvä kun asiat selviävät. Tosin suomalaisten sinisilmillehän tässä roiskitaan happoa ikävästi. Kirveleehän se... mutta samalla saamme lisää säpinää politiikan raitille ja arvopohjakeskusteluihin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#8

Tästä päästään mahdolliseen seuraavaan ongelmaan.

JOS tähän liittyy isompaa kuviota kuin pelkät harkitsemattomat facebook päivitykset ja kyseessä on Iranin tarkkaan harkittu toimi, niin mitkä ovat suomen resurssit vastaan Iranin resurssit tällaisessa operaatiossa?

Koska JOS Iran on päättänyt laittaa paukkuja tällaiseen operaatioon, niin kyllä sielläkin on tarkkaan valmistauduttu siihenkin, että kuinka täytyy toimia että saadaan jäljet piilotettua niin, ettei jäädä kiinni.

Pystyykö suomi vastaamaan omilla resursseilla tähän?

Se että SUPO haistaisikin "palaneen käryä" vaatii vielä todisteet sille että jossain on sitä tulta.
Riittääkö SUPO:n paukut saamaan nuo todisteet kasaan?

Mutta ainakin toistaiseksi kaikki on vielä spekulaatiota.

Jos nämä paljastukset osoittautuvat todeksi, niin oma veikkaus on että Anter vielä tulee tuntemaan nahoissaan.... ja siinä voi olla ettei ihan "sori" enää riitä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

# 9:
Kyllä, kyllä, juurikin noin. Tosin sinä olet "ison äärellä", itsellä eivät tuohon rahkeet riitä, kuin vain ja ainoastaan spekuloiden.

Mutta mietipä; Jos Anter Yasan tiedot täsmäävät, ettei al-Taeen taustalla ollutkaan todellista "pölisevää pakolaisleirä" ja siitä alkaa kerä purkautumaan....

Noinhan alkoi "Lelu-Ramin" kunniallinen ja söpö lankakerä purkautumaan ja sisältä löytyi silkkaa tarinaa, valheita ja väärinkäytöksi.

Mikä on aloittavan poliitikon ja "rauhanneuvottelijan" uskottavuus jos jo tauskakin on rakennettu suomalaisten tunteisiin ja sinisilmäisyyteen vetoavilla tarinoilla. Löytyykö muuta?

Anter on ollut "vaarallisen" rohkea ja faktat ovat pitäneet. Miten käy nyt?
Hänen bloginsahan on täältä poistettu. Odotellaanko, että HS:n ja STT:n tarkistukset alkavat täsmätä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...väitetysti vuosina 2011–2012 julkaisemista Facebook-kirjoituksista."
" Kuvakaappaukset on väitetysti otettu vuonna 2015."

Minua kieltämättä hieman kummastuttaa, miksi nuo vanhat asiat eivät ole tulleet esille aiemmin. Nytkin ne tulivat minulle ja monille äänestäjille näkyviksi vasta vaalien jälkeen, vaikka ennen vaaleja niiden vaikutus olisi ollut varmaan suurempi.

Koska al-Taee on osan paljastuksista tunnustanut, väärennös ei ole selitys.

Ilmeisesti kuvankaappaus ei ole kovin hyvä dokumentointitapa, koska väärennöksen tuottaminen on helppoa (Marko Gröönroos osoitti). Nettiarkistot lienevät kuvankaappauksen lisäksi tarpeen, jolloin saadaan vähintään se arkistointipäivän aikaleima.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tässähän tulet sen oleellisen äärelle. Js näissä väitteissä on perää niin se ei voi olla hyvä Suomelle.
Kansanedustaja saa ymmärtääkseni paljon sellaista tietoa joka on salassa pidettävää, niin ulko- ja turvallisuuspoliitista, kauppapoliittista, EU-asioita, puolustusvoimista ym.
Jos väitteissä on perää, voi olla olemassa riski että tällaista tietoa valuu vääriin käsiin.

Supo tosin on jo täydessä vauhdissa al-Taeen tarkistamisen suhteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset