MikkoRaatikainen1

Antti ja lihave...siis vaalive...siis ei veroa...sittenkin salaattivero

Taas on menossa pieni pää pyörälle.

Mitähän se Rinteen Antti nyt taas tötöilee.

Ensin Antti oli nostamassa lihan hintaa keksimällä oikein erillisen lihaveron... kunnes äänestäjät kysyivät "mitähän v**tua nyt  tällä kertaa.
Taisi siinä joku lakia ymmärtäväkin vähän kysyä, että mahtaisikohan tuo onnistua, jolloin Antti päättikin perua koko aivopie... siis veron.

No Anttipa näppäränä päättikin heittää uudet verkot vesille ja keksi ... mikä se nyt olikaan..."kestävän kehityksen ruoan" veron.... tai jotain sen suuntaista.
No oli reikä niissäkin verkoissa eikä se oikein uponnut kansaan... sekään.

Antti fiksuna päätti hiukan rauhoittua ja nukkui pari pimeää pois, kunnes eräänä päivänä huomasi nurkkaan jääneen vielä yhden verkon.

Kokeillaanpa syyttää koko sekoilusta porvareita sanojen vääristelystä ja laitetaan uusi syötti samalla liikkeelle.
Kokeillaanpas sellaista että laskettaisi salaatin veroa, jolloin tuntuisi että liha onkin kalliimpaa salaattiin nähden.

Myönnän että tuossa kuviossa voi  olla aukkoja.
Tuskin olen ainoa joka ei ole  pysynyt ihan tarkkaan kärryillä tuossa komediassa

Noh...joskus se viestin kertominen on kieltämättä vaikeaa,  kun täytyy olla niin nopea nykyajan hektisessä someajassa, ettei aina ole aikaa miettiä ihan loppuun asti.
Tämä siis meillä molemmilla Antin kanssa.

Olisikohan Antille hommattava sellaiset "vaalipöksyt", joihin olisi painettu persauksiin naaman kuva.
Näin ei kävisi sitä ongelmaa, että kun kumartaa vihersiivelle, niin siinähän sattuukin pyllistämään muille äänestäjille... sieltä se Antin naama Hymyilisi samaan aikaan taaksekin päin.

Ettei nyt vaan olisi käynyt niin, että vaalilaukalle lähtenyt villi ori olisi unohtanut suitset kotiin ja olisi meno äitynyt ihan holtittomaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Osaan lukea ... tosin vain selkokielistä tekstiä.

Tämä on se mitä olen Antin tarinoista saanut viime päivinä irti.
Myönnän kyllä että melko sekavaa on ollut, joten on hyvinkin voinut jäädä se sanoman tärkein osa huomaamatta.... eli mitä se Antti nyt oikeasti haluaa.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

No Antti nyt voi haluta vaikka mitä, ainakin pääministerin paikan, mutta kannattaa lukea se vero-ohjelma nin sitten voi tehdä omat johtopäätökset. Minäkin luin ja jopa ymmärsin. :) Voi lukea ja ladata vaikka omalle koneelle tuolta: https://drive.google.com/file/d/1CTPiVM0FGbCPvh-L2...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Nyt aletaan Antin toimin alentaa ulkomailta tuodun vihannesten alvia. Antti on päättänyt alkaa tukea ulkomaisia tuottajia.

Kotimaisille kasvihuoneille korotettu energiavero !

Pääosin tuontivihannekset tulevat Euroopasta: Ruotsista, Hollannista ja Espanjasta. Yksittäisenä tärkeimpänä tuontimaana on Espanja, josta tuodaan paljon vihanneksia, salaatteja, kurkkuja, tomaatteja kukkakaalia ja parsakaalia.

Eikös nämä tuoda Suomeen saastuttavilla rekoilla, laivoilla ja lentokoneilla. Kestävän kehityksen tuontiako ? Rahtikuljetukset pitkien matkojen päästä rasittavat ympäristöä ja näkyvät tuotteen lopullisessa hinnassa.

Minä kun olen ymmärtänyt, että vihannesten kasvatus esm. Espanjassa pilaa ympäristöä, aiheuttaa valtavia ongelmia vesihuollossa, kasvatuksessa käytetään myrkkyjä ja työntekijät ovat pääsääntöisesti orjatyövoimaa Afrikasta.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Nyt aletaan Antin toimin alentaa ulkomailta tuodun vihannesten alvia. Antti on päättänyt alkaa tukea ulkomaisia tuottajia."

Mistä tällainen käsitys on peräisin?

"Kotimaisille kasvihuoneille korotettu energiavero !"

No se saattaa hyvinkin toteutua jos Kokoomus voittaa vaalit. Orpo on luvannut veronkevennyksiä yli 2:n miljardin edestä (tulo- auto- ja perintövero) ja vastineeksi kiristäisi mm. lämmitys- ja liikennepolttoaineiden ja sähkön verotusta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pasi Karhunen

Rinne on julistanut julkisuudessa toistuvasti ajatuksella, että esimerkiksi lihaa voitaisiin verottaa kestävän kehityksen arvonlisäverolla enemmän kuin ympäristöä vähemmän kuormittavia elintarvikkeita. Viikonloppuna Rinne avasi ovea Ylen haastattelussa myös maidolle. Maidon ja maitotuotteiden alv ylös ! Juustot, kermat, jugurtit, lasten välipalat etc.

No nyt viikonloppuna vaaliteltoilla Rinne sai niin valtavan vastalausevyöryn niskaansa, että muuttikin kantansa niin, että pidetäänkin lihan ja maidon alv ennallaan, mutta alennetaan kestävän kehityksen kuten vihannesten alvia.

No tämähän johtaa siihen, että kun Suomeen tulee yli 50 % vihanneksista ja hedelmistä ulkomailta sitä tuontia aletaan tukea alvin alennuksella.

Kun vielä arvelin etelässä kasvatettujen vihannesten hiilijalanjälkeä ennenkuin se on Suomessa, minusta näyttää, että tämä menee nyt aivan päin persettä.

Sdp haluaa siis ohjata suomalaisten ostopäätöksiä kestävän kehityksen arvonlisäverolla pois lihan ja maidon kulutuksesta ympäristöystävällisempiin elintarvikkeisiin.

Kotimaiset tuottajathan tässä kärsivät. Kyllä sinäkin sen tiedät, että sähkövero ja siirtomaksut tulevat nousemaan tämän ilmastöhörhöilyn vuoksi oli hallituksessa millainen porukka tahansa.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #7

Ilkka Varsio

Ensinnäkin SDP:n ehdottama ns. kestävän kehityksen arvonlisäveromalli voi toteutua vain jos Euroopan komission ajama alv-uudistus toteutuu. Se tarkoittaisi sitä että keskimääräistä alvia voisi alentaa nykyisestä, jolloin eri tuotteiden ja palveluiden päästövaikutus voitaisiin ottaa arvonlisäveron määräytymisessä huomioon: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/275012-sdp-ei-lih...

Se ei siis tarkoita että nykyisen alvin päälle lätkäistäisiin korotus esim. lihatuotteille.

JOS, ja se on todella iso jos, uudistus toteutuisi, niin siitä hyötyisivät myös Suomalaiset tuottajat. Eikä ulkomailta tuotujen kasvisten ja hedelmien kuljetuksen aiheuttama hiilijalanjälki sellainen ongelma kuin annat ymmärtää: https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/la... ja https://yle.fi/uutiset/3-10470769

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Eivät alv-%:it ole EU:n reguloimia. Ne eroavat maasta toiseen.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #18

"Eivät alv-%:it ole EU:n reguloimia. Ne eroavat maasta toiseen."

Kyllä ovat. Arvonlisäverodirektiivin 97 artikla määrää että yleinen arvonlisäverokanta on vähintään 15%, ja 98 artikla että jäsenvaltioilla saa olla korkeintaan 2 alennettua arvonlisäverokantaa.

Käyttäjän Meri-PiiaSormunen kuva
Meri-Piia Sormunen

Rinne kompastelee matkallaan ihmisten sydämiin. Mutta on paljon äänestäjiä jotka ei kaikesta menosta edes tiedä, jotka eivät käytä tietokonetta ollenkaan.
Kävin vähäaika sitten lukemassa Rinteestä infoa netistä kun halusin tietää enemmän, tästä mahdollisesta tulevasta pääministerismiehestä. Niin kylläpä oli niin sotkuinen juttu tämäkin
http://www.superhiiri.fi/?p=147
että minkäpähänlainen soppa sitä hänen keittäessään syntyisikään ollessaan pääministerimme.
Suapas kattoo mitä kenkä tekköö.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Suositukset Suomen pääministeriksi on omaa luokkaansa.
Valinta näillä eväillä vaikuttaa varmalta.
"Sitä saa mitä tilaa" , sano.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Rinteeseen verrattuna Juha Sipilä on pyhäkoulupoika ja itse rehellisyys.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Antti sotkeutuu aina jalkoihinsa ja sanoihinsa. SDP:n kannatus ottaa kunnon laukan, kun media ei saa Rinnettä kiinni.

Lihavero, ei lihaveroa, ulkomaisen lihan vero, ei lihaveroa, vaan veronalennus...

Mutta onneksi on SDP:n puolueen vaaliohjelma, josta voi korjata kaikki sanomiset. Siellä ei mainita salaattiveron laskua eikä lihaveron korotustakaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Juuri näin.

Ongelma vaan on, kun monikaan ei loppujen lopuksi jaksa selata koko vaaliohjelmaa, vaan kuuntelee puheenjohtajaa tv-tenteissä ja lukee päivälehtiä.
Noilla moni tekee äänestyspäätöksen.

Nyt tuo sekoilu ei ihan tuota toivottua tulosta... uskoisin näin.
Nyt ihmiset näkee ja lukee vain tuota sekoilua.

Voihan se vielä olla, että tulevissa TV-vaalitenteissä Rinne sattuu olemaan kuumeessa ja lindtman tai Marin joutuu tuuraamaan.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Niinpä. Ei taida edes tähän blogiin kommentoijiakaan kiinnostaa pätkän vertaa että mitä SDP oikeasti esittää vaali- ja vero-ohjelmissaan. Siitä olen ihan samaa mieltä että Antti Rinne on huono esiintyjä joka sekoilee puheissaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

"Siitä olen ihan samaa mieltä että Antti Rinne on huono esiintyjä joka sekoilee puheissaan."

Ja siksi kai paras johtamaan EU:ta kesällä alkavalla pj-kaudella.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #21

Äänestäjät sen päättävät kuka on "paras".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ja sitten Rinne jo sotki maidonkin lihan. Kunnioituksesta abrahamilaisia uskontoja kohtaan nehän pitäisi pitää erillään.
#kosher

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Siteeraan Jari Korkin twiittiä:

"Olen yrittänyt ihan tavaamalla tavata, missä Rinne on ehdottanut maitoveron korotusta. Ei missään."

Ylen juttu on tässä:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/03/21/sdpta-luo...

Ilta-Sanomien otsikko valehtelee, täysin tuulesta temmaten:
"Antti Rinne Ylellä: Maitoa olisi mahdollista verottaa enemmän"

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

"Nyt loppui isäntien uho" -Puheenjohtaja Paavo Lipponen vaalivoiton jälkeen 90 luvulla" Pian kansalliset tuet muistaakseni alennettiin, Eihän Paavolle se sovi, että kotimainen ruuan tuotanto kukoistaa! No nyt kun maataloutta on alettu alas, alkaa kansa heräämään. "Siperia opettaa ja anhkurin orsilla tavataan!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Emme me kotimaisuutta tarvitse, vaan edullisuutta. Onneksi tänä päivänä kaupat on alkaneet ymmärtää tämän. Halpuuttamista ja keskittämistä tarvitaan vielä enemmän.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Pääministeriksi pitää valita LUOTETTAVA ja kunnioitettava henkilö! Minkään puolueen puheenjohtajaa ei perustuslain mukaan ole välttämättä valittava pääministeriksi. Valitut kansanedustajat tekevät valinnan.

Mikäli nykyisten puolueitten puheenjohtajista joku halutaan valita pääministeriksi omia ehdokkaitani olisivat Sipilä ( tunneälyä omaava älykkö), Essayah tai Henriksson!

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Jaa kumpis siellä SDPn vaalitentissä huomeniltana oli?
Marin vai Lindtman?
Ja kuumettahan se oli, kuten joku jo ennustikin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Rinteen jutut ovat kyllä kovin sekavia. Punainen lanka kuitenkin on, että verot tulevat nousemaan tavalla tai toisella. Normaalia demaripolitiikkaa siis.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Jotkut verot tulevat nousemaan ja jotkut laskemaan riippumatta siitä mitkä puolueet ovat ensi vaalikaudella hallituksessa. Esim. Kokoomus alentaisi tuloverotusta miljardilla ja poistaisi auto- ja perintöveron kokonaan. Jostainhan ne yli 2 miljardia pitää sitten saada takaisin. Eli rajuja leikkauksia ja veronkorotuksia luvassa jos Orposta tulee pääministeri.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

No minulla ei ole muita tuloja, kuin palkkatulo, joten tuloverotuksen laskeminen kuulostaa oikein hyvältä, verrattuna demareiden suunnitelmiin rokottaa työtä tekeviä lisää.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #27

Ei ole demareidenkaan suunnitelmissa tuloverotuksen kiristäminen. Vaan jos Kokoomuksen suunnitelmat toteutuisivat ensi hallituskaudella se tarkoittaisi korotuksia mm. lämmitys- ja liikennepolttoaineiden verotukseen, sähköveroon, alkoholi- ja tupakkaveroon ja muihin kulutus- ja haittaveroihin. Eli arvonlisäveroonkin olisi myös korotuksia luvassa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #28

Demareiden suunnitelmissa ei ehkä ole tuloverojen kiristäminen, mutta eipä ole laskeminenkaan. Demareiden suunnitelmat tulevat nostamaan palkansaajan kokonaisveroastetta.

Mitä tulee verotukseen, niin pidän kannatettavana verotuksen ohjaamista nimenomaan kulutus- ja haittaveroihin, poislukien perushyödykkeet, kuten sähkö, ruoka ja polttoaineet.

En minä Kokoomusta tule äänestämään niin kauan, kuin vallassa ovat unelmafantsuttelijat. Verotuksen osalta he kuitenkin ovat paljon työntekijäystävällisempiä, kuin demarit.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Demari en ole eikä sellaista tule, mutta kyllä on säälittävää tuo valtamedian kampanja demareita ja varsinkin Rinnettä vastaan.

Tällaisetkin blogit syntyvät median tahallisesta väärinymmärtämisestä ja asian loppumattomasta kierrätyksestä ja jauhannasta.

Ja samaan aikaan toimittajakunta huutaa kuorossa ettei medialla ole mitään vaikutusvaltaa yleiseen mielipiteeseen.

HAH!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset